Wat is het Jongeren Perspectief Fonds?

Het Jongeren Perspectief Fonds is een manier om jouw schulden op te lossen. Ook werk je aan plan voor een betere toekomst. Dit noemen we de JPF-aanpak. Bij onze aanpak staat jouw toekomst centraal.

Bij de JPF-aanpak krijg je twee jaar begeleiding van een trajectbegeleider. Samen met jouw trajectbegeleider stel je een plan op voor de toekomst. Een schuldhulpverlener maakt een plan om jouw schulden op te lossen. Deze maakt afspraken met de bedrijven waar jij een schuld hebt, om jouw schulden af te kopen. De gemeente koopt jouw schulden af met een saneringskrediet. Zo blijft er nog maar een schuld over. Met de trajectbegeleider maak je afspraken over de terugbetaling. Dat kan door iets terug te doen. Bijvoorbeeld door naar school te gaan of door een maatschappelijke stage te doen. Ook ga je samen met je trajectbegeleider aan de slag met andere problemen en jouw doelen die niks met geld te maken hebben.

Voor wie is het Jongeren Perspectief Fonds?

Ben je tussen de 18 en 27 jaar oud? Heb je schulden? Wil je werken aan een oplossing voor je schulden? En wil je werken aan een nieuwe start? Dan is het JPF geschikt voor jou.

Aanmelden?

De gemeenten in Nederland voeren het JPF uit. Neem daarom contact op met de gemeente waar je staat ingeschreven. Steeds meer gemeenten hebben een JPF-aanpak. Controleer in het overzicht hieronder of jouw gemeente is aangesloten bij Stichting JPF. Ook als zij geen JPF-aanpak hebben kunnen ze jou mogelijk op weg helpen met jouw schulden

De volgende gemeenten hebben zich aangesloten bij ons initiatief:

Gemeente Rotterdam

Gemeente Katwijk

Gemeente Eindhoven

Gemeente Den Haag

Gemeente Venlo

Gemeente Gouda

Gemeente Krimpenerwaard

Gemeente Leidschendam-Voorburg

Gemeente Den Bosch

Gemeente Rijswijk

Gemeente Midden-Groningen

Gemeente Breda

Gemeente Capelle aan den IJssel

Gemeente Nieuwegein

Gemeente Arnhem

Gemeente Leeuwarden

Gemeente Nijmegen

Gemeente Vlaardingen

Gemeente Almelo

Gemeente Helmond

Staat jouw gemeente er niet tussen?

Dan werkt jouw gemeente nog niet met onze aanpak. Neem dan alsnog contact op met je eigen gemeente om te achterhalen op welke manier jouw gemeente je kan helpen. Je kunt het beste contact opnemen met de afdeling schuldhulpverlening.

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar info@jongerenperspectieffonds.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Back To Top