Werk jij bij een gemeente? En willen jullie jongeren met schulden graag anders helpen dan in de reguliere schuldhulpverlening? Maar weet je niet hoe of ontbreekt het aan tijd?

Wij bieden een lidmaatschap aan voor gemeenten. Met dit lidmaatschap ondersteunen wij jouw gemeente maximaal bij de besluitvorming, opzet en uitvoering van jullie JPF-project. Het lidmaatschap bestaat uit 3 onderdelen:

In onze online Toolkit zitten praktische ondersteuningsproducten die je helpen bij zowel de besluitvorming als de implementatie en uitvoering van jouw JPF-project. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan onze businesscase en effectmeting, maar ook stappenplannen en communicatiemateriaal voor de opzet van je project. En voor de uitvoeringsfase bijvoorbeeld formats voor het perspectiefplan en brieven naar schuldeisers. Eigenlijk alles wat aan praktische ondersteuning nodig hebt zit in deze Toolkit, dat scheelt enorm veel tijd!

Met onze Effectmonitor kun je voor jouw gemeente de maatschappelijke baten (in €), managementinformatie en de ontwikkeling voor jongeren zien. Dit geeft inzicht voor de jongere, de trajectbegeleider en de projectleider. Ook is het een handige tool voor de projectevaluatie; op deze manier kan je makkelijk de opbrengsten van het project in kaart brengen.

Binnen onze JPF-Community brengen wij alle JPF-Professional samen. Dit zijn de schuldhulpverleners, trajectbegeleiders, projectleiders én beleidsmedewerkers. Voor deze professionals is er een online community waar vragen gesteld worden, casussen gedeeld en waar iedereen elkaar kan vinden. Naast het platform brengen wij binnen de Community mensen ook live samen tijdens onze kennissessies. Ieder kwartaal hebben we een sessie en behandelen we 1 of 2 inhoudelijke thema’s. Tenslotte hebben we binnen de Community nog ons trainingsprogramma waar professionals gebruik van kunnen maken.

Het lidmaatschap is met grote zorg ontwikkeld met als doel om gemeenten zo maximaal mogelijk te ondersteunen. Wil je meer weten of alvast een kijkje nemen in onze Toolkit? Neem dan contact met ons op! Je krijgt dan direct toegang tot het eerste deel van onze Toolkit. Daar zie je ook direct een concept samenwerkingsovereenkomst waarin alle details van ons lidmaatschap staan uitgewerkt.

Uiteraard vertellen we je ook graag 1 op 1 over onze aanpak en onze ondersteuning aan gemeenten. Neem contact op met ons, dan maken we een afspraak.

Heb je naast het lidmaatschap een andere ondersteuningsbehoefte? Bijvoorbeeld een kwartiermaker/projectleider of wellicht iets heel anders? Laat het dan ook vooral weten!

Deelnemende gemeenten

Gemeente Rotterdam

Gemeente Katwijk

Gemeente Eindhoven

Gemeente Den Haag

Gemeente Gouda

Gemeente Krimpenerwaard

Gemeente Leidschendam-Voorburg

Gemeente Den Bosch

Gemeente Rijswijk

Gemeente Midden Groningen

Gemeente Breda

Gemeente Capelle aan den IJssel

Gemeente Nieuwegein

Gemeente Arnhem

Gemeente Leeuwarden

Gemeente Venlo

Gemeente Nijmegen

Gemeente Vlaardingen

Gemeente Almelo

Gemeente Helmond

Back To Top